Kom, når du kan-kursus

Mange udlændinge i Danmark taler faktisk et udmærket dansk, men de bruger det ikke, fordi de er usikre på, om andre forstår dem, eller de oplever at folk svarer på engelsk.

Tal dansk med andre, og hav en dansklærer ved hånden, der kan hjælpe med ord, udtryk og grammatik.
Hver uge arbejder vi inden for et emne, og der er altid et grammatisk fokus. Men det går mest ud på at tale en masse med hinanden.
Ugens emne kan være alt muligt forskelligt, f.eks. familie, job, uddannelse, mad, dyr, kønsroller, sport, tøj eller en aktuel begivenhed, og vi arbejder altid til dels ud fra materiale du får tilsendt inden timen. Det kan f.eks. være en avisartikel, et afsnit fra en tv-serie, en litterær tekst eller en opgave.

Hvad hvis jeg ikke kan nå at forberede mig?
Hvis du ikke kan nå at forberede dig, kommer du bare alligevel. Så bliver du nødt til at stille mange spørgsmål for at komme med i samtalerne – det gør man også uden for skolen.

Og hvad med grammatikken?
Der er altid et sprogligt fokus i timerne. Vi arbejder for eksempel med valg af tid, forvekslinger, udtale, infinitiv, ordstilling, høflighed, at stille uddybende spørgsmål, at tale om nogen man ikke kender og meget mere. Du er velkommen til at komme med konkrete ønsker.

Kan jeg få rettet noget skriftligt?
Til hver lektion er der knyttet en skriveopgave, som du kan aflevere og få rettet.

Hvad med udtale?
Du bliver rettet til undervisningen, hvis der er behov for det, og der er også mulighed for at du sender lydfiler, du har optaget og får dem rettet.

Hvem er de andre?
På et åbent hold kan du være heldig at møde de samme medkursister flere gange, men du har også altid mulighed for at møde nye mennesker.

Hvor meget dansk skal man kunne?
Du kan forstå almindelig samtale, og du kan læse en let avisartikel. Man kan sagtens gå på hold med andre, der har et andet niveau end man selv har.

Hvorfor skal jeg tale dansk med andre, der også laver fejl?
Hver gang du taler dansk, bliver du bedre til det. Du bliver hurtigere, du træner din udtale og dit ordforråd, og sammen finder vi måske huller i din viden – som vi så lapper.

Kom og stil alle dine sproglige spørgsmål. Kom og bliv bedre!
Du binder dig for fem lektioner, og som udgangspunkt regner vi med, at du kommer hver gang. Men hvis du ikke kan, melder du bare afbud senest dagen i forvejen, og så betaler du ikke.

Hvornår?
Mandag kl. 16.15 til 17.45

Hvad koster det?
Pris for 5 gange a 90 minutter 1500 kr.